Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПн, 2024-05-20, 12:34
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Освіта, наука
Існує японська притча. Молоде подружжя прийшло до психолога із запитанням: «Коли потрібно почати виховувати свою дитину, котрій виповнилось 6 місяців?». Лікар їм відповів, що вони вже запізнились на 6 місяців з вихованням. Ми, батьки, розуміємо, що за своє чадо відповідаємо ми, але в теперішній стрімкий час більше покладаємось на школу та вчителів.
Вчитель навчить, школа виховає. Велика подяка їм за це. У Гостомелі функціонує 4 загальноосвітні школи та 2 дошкільні навчальні заклади. 17 серпня школи селища перевіряли на готовність до нового навчального року. До складу комісії ввійшли Ірпінський міський голова О. Бондар, Гостомельський селищний голова А. Кириченко, директори шкіл Ірпінського регіону, представники міськвно та санстанції. Комісія переконалася, що школи до прийому дітей готові.
Бюджет селища на 2010 рік був прийнятий лише в травні, тому виникли труднощі.
Гостомельською селищною радою побудовано котельню, проведено ремонт мережі, для відновлення нормального забезпечення теплом шкільного приміщення замінюються вікна. Питання знаходиться під особистим контролем селищного голови.
На учнів школи № 14, що в військовому містечку, чекає новий центральний портал. До центрального ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 911 | Дата: 2010-08-21 | Рейтинг: 3.7/3 | Коментарі (0)

В любові до рідного селища можна освідчуватися щоденно. Учні 1-11 класів нашої школи виразили свою любов до рідного селища Гостомель в малюнках, кращі з яких було відправлено для участі в міському конкурсі дитячого малюнку "Моє рідне місто".  

Малюнки було виконано у графічній та живописній техніці. За допомогою аркуша паперу і олівця чи пензлика діти розповідали про своє селище, відображали найулюбленіші куточки, відомі історичні та архітектурні пам'ятки.

Увагу міського журі привернули яскраві дитячі малюнки учнів школи, визначені кращі малюнки,нагороджені автори робіт. Грамотами за підписом міського голови Бондаря О.В. нагороджені Проценко Наталія (9-Б клас) за зайняте ІІ місце в середній віковій категорії, Косько Вікторія (3-В клас) за зайняте ІІІ місце в молодшій віковій категорії. Вікторія і в минулому році була призером міського конкурсу. Савка Анастасія (2-А клас) нагороджена грамотою за індивідуальність і творчий підхід. Ми завжди щиро радіємо успіхам наших учнів й від душі бажаємо всім нових перемог й заслужених нагород.
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1692 | Дата: 2009-12-10 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Оголошено набір хлопчиків та дівчаток до групи професійного навчання брейк-дансу одним з найкращих тренерів Києва Московченко Олексієм Федотовичем. Кількість місць обмежена.
Навчання проходитимуть в м. Буча бул. Б.Хмельницького, 2. телефон 80637545801
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1520 | Дата: 2009-08-11 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

31 липня 2009 року Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів та компанія Intel в Україні підписали угоду про співпрацю в реалізації інноваційного проекту «Один учень — один комп'ютер».
У проекті беруть участь відділ освіти Ірпінської міської ради та Ірпінська загальноосвітня школа I-III ступенів №13.
Згідно з підписаною угодою школа №13 безкоштовно отримає 30 нетбуків Classmate PC (персональний мобільний комп'ютер учня).
Нетбуки за допомогою точок доступу об'єднують у локальні мережі класів, мають вихід в Інтернет та адаптовані спеціально для використання школярами у віці від 6 до12 років. 

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1897 | Дата: 2009-08-07 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (2)

Мальовниче рідне селище на березі тихоплинної річки Рокач, барвисті килими полів, квітучі сади й неповторні концерти гостомельських солов’їв. Серед цієї краси вже понад 70 років теплим промінчиком любові і добра світить 13-та школа і вказує учням як іти, щоб не оступитися не втратити віру в себе.  
  Сьогодні 25 червня, випускний вечір в школі. Ми радіємо,що бачимо своїх випускників усміхненими, щасливими й здоровими отже основні завдання по формуванню моделі випускника школи №13 виконано. 42 випускники цього червневого дня залишили стіни рідної школи. Серед них двоє дівчаток Смолянчук Ольга та Старостенко Тетяна закінчили школу з золотою медаллю. Привітати випускників 2009 року завітали Ірпінський міський голова Бондар О. В., Гостомельський селищний голова Кириченко А.І., голова ради ветеранів Малахов М.І., та директор фірми «Міраж» Прилипко Ю.І., який за традицією привітав випускників - медалістів грошовими преміями.
 Щемливо ніжні почуття охопили душі присутніх на святковій лінійці коли пролунали акорди прощального вальсу й на шкільному подвір’ї закружляли мов ніжні лебідки випускниці з галантними кавалерами-випускниками яких можна порівняти тільки з ясними соколами. В цю мить випускники кружляють ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1897 | Дата: 2009-06-27 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

    Оголошується конкурс на кращий поетичний та прозовий твір серед учнів шкіл міст Буча та Ірпінь, селищ Гостомель, Ворзель, Коцюбинське на тему «Мій рідний край».
Вимоги до творчих робіт конкурсантів: поезії чи прозові твори подаються до конкурсної комісії не пізніше 15 травня 2009 року. Обсяг - не більше трьох сторінок (кеглем 14), тематика — різна, обов'язково вказати прізвище, ім'я, школа, клас.
Підсумки конкурсу будуть підбиті 30 травня 2009 року. На переможців чекають призи.
Кращі конкурсні роботи будуть надруковані в газеті «Громадянське суспільство». Поетичні та прозові твори конкурсантів будуть видані окремою збіркою.
Конкурсну комісію очолює лауреат Національної премії імені Т.Г.Шевченка, відомий літературознавець Леонід Череватенко. Члени комісії українська письменниця, журналіст, історик Наталя Околітенко, відома поетеса Ніла Висоцька, директор видавництва «Юніверс» Андрій Савчук, депутат Бучанської міської ради, голова Бучанського осередку «Просвіти» Микола Григорусь, голова ГО «Правиця», депутат Бучанської міської ради Ігор Бартків.
До участі у конкурсі запрошуються учні шкіл Приірпіння віком від семи до сімнадцяти років.

Оргкомітет

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1775 | Дата: 2009-04-16 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

18 березня 2009 року на Київщині було створено Громадську Організацію "Освітянська трибуна", мета якої є розвиток і підвищення якості системи освіти, задоволення та захист законних професійних, соціальних, творчих, економічних, вікових, національно-культурних та інших спільних інтересів своїх членів.
Рішенням установчої конференції затверджено Статут ГО "Освітянська трибуна" та обрано управління організацією
Головою ГО одноголосно обрано ректора Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів Клокар Наталію Іванівну,
Головою ревізійної комісії - директора Ірпінської ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 Захлюпаного Володимира Миколайовича,
Секретарем - директора Біївської ЗОШ І-ІІ ступенів Богуславського району Поліщук Оксану Василівну

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1640 | Дата: 2009-04-03 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Крізь безсоння ночей чуєм гомін в Гостомельській школі,
Хоч давно відлунав наш останній прощальний дзвінок,
Та на зустріч шкільну ми збиралися в дружньому колі,
Як колись, без запізнень на перший урок.
Найстарший, найпочесніший випуск сьогоднішньої зустрічі випуск Гостомельської середньої школи 1949 року, який залишив стіни рідної школи 60 років тому. В залі також присутні випускники 1959,1969,1979,1989,1999 років. Запрошені учителі та директори школи минулих років.
Директор школи випускників 1949,1959 років Верстюк Федір Степанович, який найдовше скеровував мрії і бажання своїх вихованців, 21 рік важкої директорської долі....Випускники 1969 року раді зустрічі з своїм директором Гудзинським Олегом Степановичем, завітав на зустріч із своїми вихованцями випускниками 1989 року й колишній директор школи Пальніков Олег Геннадійович. А випускники 1999 року ніколи не забудуть свого директора, який очолює школу й сьогодні, Захлюпаного Володимира Миколайовича. 
Кожен з випускників школи №13 знайшов своє місце в житті. Та сьогодні в кожного бентежно стукає серце при згадці про шкільні роки, які літами пливуть у вічність….З’являється бажання відшукати пристань, пройти шкільним коридором, посидіти за своєю партою, зуст ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1395 | Дата: 2009-02-06 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

          Напередодні Дня вчителя в селищі Гостомель відбулись урочистості в будинку культури. Вчителів шкіл селища, вихователів дитячих садочків привітав заступник Гостомельського селищного голови Саєнко Василь Михайлович. Працівники освіти одержали грошові премії від селищної ради. З концертною програмою виступили художні колективи Ірпінського економічного коледжу. Представники підприємств селища завітали на свято з подарунками. Шановним освітянам побажали здоров'я, витримки, довгих та щасливих років життя, щоб професійна нива поповнювалася новими вагомими здобутками, всі починання ставали успішними, а життєвий оптимізм приносив впевненість у завтрашньому дні.

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1269 | Дата: 2008-10-04 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

       Ситуація склалася кризова - наприкінці серпня Міністерство праці і соціальної політики провело тендер, в якому несподівано за ціновою пропозицією перемогу отримало білоцерківське підприємство, у якого немає ніякої бази в нашому регіоні. У відповіді на запит нашого відділу освіти до міністерства не повідомляється, хто саме є переможцем тендеру. Заступник міністра Барабаш відповідає (3-го вересня!): „Міністерство праці та соціальної політики розглянуло ваш лист від 27.08.2008 №675 щодо організації харчування дітей, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи та повідомляє. Відповідно до п. 67 Тимчасового положення „Про закупівлю товарів, робіт і гослуг за державні кошти", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2008 р. № 274 інформація про результати проведення процедури закупівлі послуг з організації харчування дітей, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи буде опублікована в інформаційному бюлетені "Вісник державних закупівель".
        Тому далі відбулися малоприємні перемовини з можливим переможцем з Білої Церкви (вони себе такими назвали), і наша влада опинилася перед фактом - нібито переможець є, але такий, що не спроможний виконувати взяті на себе обов’язки. Тому, на 10 вересня вже були активні факсові листування з ними, які головним чином крутилися навколо нічим не підтвердженої вимога фірми з Білої Церкви надати ресурси шкільних їдалень, обладнання і працівників білоцерківському підприємст ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1371 | Дата: 2008-09-15 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 »
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz